Masa Başı Çalışanlarına Sağlıklı Atıştırmalık Seçenekleri
Pandeminin hayatımıza girmesiyle hepimiz uzun saatler bilgisayar başına mahkum kaldık. Masa başı geçen saatler mesai saatlerini aştı. Belki kalkıp bir su almaya bile vaktimizin olmadığı dakikalar geçiriyoruz. Bu da beraberinde hareketsiz yaşam, stres derken istenmeyen kilo alımı ile sonuçlanıyor. Yapılan birçok çalışma son 1 yılda insanların yeni yaşam koşullarıyla birlikte kilo aldığını gösteriyor. Yani yalnız değilsiniz 🙂 Peki yaşam şeklimizi yani masa başı çalışma şeklimizi değiştiremiyoruz, neyi değiştirebiliriz? Elbette değiştirebileceğimiz en kolay seçim yemek seçimlerimiz. Sağlıklı tarifler, uzun uzun hazırlama talimatlarından bahsetmiyorum. Masa başında çalışırken, kahvenizin çayınızın yanına koyacağınız sağlıklı atıştırmalıklardan bahsediyorum. Çok pratik, aç-ye şeklinde bilgisayar yanına koyabileceğiniz seçenekler her geçen gün artıyor. Bu ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken çok önemli püf noktalar var. Bunları bildiğiniz ve uyguladığınız takdirde sağlıksız seçim yapmanız imkansız 🙂
Sağlıklı Atıştırmalıklar:
- Şeker ilavesiz ibaresine aldanmayın ve paketi çevirip karbonhidrat içeriğine bakın. Genelde şeker ilavesiz yazan gıdalar karbonhidratsız, kilo yapmaz algısına sebep oluyor ancak bir bakıyorsunuz 100 gr’da 60 gr karbonhidrat içeriyor. Vaaoov…
- Karbonhidrat içerikleri her pakette 100 gr yazar, aldığınız paketin 200 gr mı yoksa 20 gr mı içerdiğine bakın ve hemen küçük bir hesap yapın. Belki de elinizdeki paket gerçekten yazanın 4’te 1’i kadar karbonhidrat içeriyordur.
- Bir atıştırmalıkta (kaç gr yiyorsanız) karbomhidrat içeriği 0-5 gr arası ise mükemmel hatta ketojenik diyete bile uygun. 5-10 gr arası da idealdir. Ancak 15 gr ve üstü karbonhidrat içeriği 1 dilim ekmekle eş değerdir.
- Protein içeriyorsa severiz. 5 gr ve üzeri protein içeriyorsa hem doyurucu hem de düşük karbonhidratlı bir atıştırmalık demektir. 1 adet yumurtada 6 gr protein olduğunu da hatırlatmak isterim 🙂
- Karbonhidrat da kendi içinde ayrılır. Burada aslında önemli olan şekerden gelen karbonhidratın minimum olması. Gelen karbonhidrat şekerden değil liften geliyorsa tercih ederiz 🙂
- Sade kefir, süzme yoğurt, süzme peynir ile 1 dilim kraker, 3-4 dilim ananas,8 adet çilek, dilimlenmiş mango, 2-3 adet ceviz, 6-7 adet badem, 2 parmak bitter çikolata harika birer ara öğün olabilir. Bitter çikolatanın antioksidan özelliğini de unutmamak gerek.
- Her markada ve her markette bulacağınız yukardaki seçenekler hariç SDM Gıda nın tüm öğünleri, Ecolife Coconut Chips, Veggi’s pancar cipsi ve wasa ürünleri de hem tadı hem içeriği gereği masada yanınızda bulunması gereken öğünler arasında diyebilirim.
- Sadece yulaf, muz, süt ve fıstık ezmesinden oluşan mini kurabiyelerden istediğiniz an kahvenin yanında atıştırabilirsiniz 🙂 Tarifi çok çok basit: 1 veya 2 adet muz, aldığı kadar yulaf, yarım su bardağı kadar süt ve 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesini karıştırıp 15 dk buzdolabında bekletin ve hoop fırına bu kadar. 15 saniye süren tarife buradan da ulaşabilirsiniz.
Diyetle bağışıklığını güçlendirebilir misin?http://buketgorenli.com/evde-bagisikligini-guclendir/